Destek Olmak İçin

Destek Olmak İçin
Haytapshop tan Alışveriş Yapın

5 Eylül 2011 Pazartesi

Aaaaa Etaminler Kendini Beğenmişşşş

Yıllardır elime etamin aldığımı bilmem.Etaminler ilgili tek hatırladığım rahmetli ANNEANNECİĞİM in kuzenlerimle beni oyalamak için elimize etamin parçaları,iğne ve iplik tutuşturarak oyalanmamızı sağlamasıydı.O yüzden sanki etaminler bana fiyat olarak ucuz şeyler gibi gelirdi.Ama bu sıralar takılardan biraz sıkılmış olmaktan ve bazı arkadaşlarımızın (özellikle lavantabahçesi ve tarchın tasarım ın)  harika etamin işlerine özenmekten olacak elimde kalan rengarenk nakış iplerimi çıkardım.Elimde Bursa dan aldığım incecik özel bir keten kumaş vardı.Onunla işe başladım.Ama biraz da beyaz etamin alayım,minik panolar ve anneme ufak bir tepsi yaparım süpriz diye düşünerek bugün tuhafiyenin yolunu tuttum.AMANINNNNN birde ne göreyim,ince ve biraz kaliteli olan etaminler 25-35-45 tl arası fiyatlarda değilmi??? Ay daha girdiğim şoku atlamadan benim elimdeki kumaşın metresinin 65 tl olduğunu öğrendim.Bu etaminler neymiş böyle yaaa ?? Satıcı kızcağız özellikle son 1 yılda bu tip el emeği işlerin moda olmasıyla fiyatların resmen fırladığını anlattı.Bu arada iyi niyetli kızımız bana DMC nin etaminlerini gösterdi.Eninin diğerlerine göre uzun olduğunu söyledi.Eh madem heves ettim bari 10 TL kestirerek başlayayım dedim.Ama kızcağız topu açınca zaten son 1 metre olduğunu ,kalan parçanın da yoğun toza maruz kaldığını gördük.O da bana kalan tüm parçayı,(ki bu parça 1 metreden fazla ve metre fiyatı 35 TL),15 TL ye verebileceğini söyledi:)) Eh napalım buda benim kısmetim deyip etamini kaptım tabi:))Eh bakalım neler çıkacak.

   Bu kaftan işlemesini metresinin 65 TL olduğunu öğrendiğim çok ince kumaşa başladım:)))Resme tıklayıp büyük halini görebilirsiniz.

     Bu da kelepir düşürdüğüm:))) DMC etaminim

3 yorum:

tarchinbyseden dedi ki...

aynen 65 liralık kumaşı ben de gördüm. kumaşın ham maddesini üç kuruşa biz yolluyoruz, sonra metresi 65 liraya dmc bize geri yolluyor :) ama dmc nin malzemeleri hem kaliteli hem modern hem şık...

Nedret dedi ki...

Ooo, gidişat süper:)))

Gül den Dökülenler dedi ki...

tarchin Vallahi şoka girdim 65 tl yi duyunca noluyo dedim ya altın mı alıyoruz::))

nedret tşk ederim nedret hanımcım:)) sizden aferini aldım ya tutmayın beni:)))